Skötselråd Peruk Äkta hår

Våra skötselråd och rekommendationer för peruker av äkta hår. Med rätt omsorg och skötsel kan du ha din peruk av äkta hår länge.

 

Vi säljer enbart 100 % äkta löshår av hög kvalité så du kan tvätta och styla håret precis som om det vore ditt egna hår. Du kan till och med färga det, men då rekommenderar vi att du gör det på en salong med erfarenhet av löshår.

 

Tänk också på att alla typer av behandling sliter på löshåret så ju mindre du behandlar det desto bättre håller det sig.

 

 

 

 

 

 

När du får din peruk:

1. Prova den för att se om den passar och klipp sedan bort lace överskottet på perukens framsida.

2. Klipp den frisyr som önskas och slutligen styla

 

Att sköta lace delen på din peruk:  

Det är viktigt att förstå att lace delen är ett känsligt material. Ju tunnare lace desto mindre kommer folk att kunna se att du bär en peruk. Var därför försiktig med vilket lim och tejp du använder för att applicera din peruk me, om du väljer att limma eller tejpa fast den. Var säker på att dessa produkter är skonsamma mot din peruk. Ta alltid bort peruken försiktigt så du inte rispar eller river den. Det är klokt att ta bort din peruk när du sover. Försök att hålla ditt riktiga hår/hårbotten så ren som möjligt så din peruk-bas förblir ren. 

 

Knot Sealer är en produkt som kommer i liten sprayflaska som används för att täta knutarna på din spets peruk, när du tycker att du har börjat fälla hår. Du använder den enklast genom att vända peruken ut och in, spraya på nät eller spets och låt den torka helt innan du använder den.

 

Styling:

Använd alltid låg värme på stylingsverktyg, eftersom detta kommer att bidra till att bevara håret.  Peruken bör borstas dagligen, men inte för kraftigt, då håret inte växer tillbaka som ditt eget hår. Trassel bör noggrant utredas för hand för att håret inte skada håret. Använd dig av en hårborste anpassad för löshår. Sedan när du stylar håret använd mjuka styling produkter under tiden du arbetar med håret och så kan du avsluta med en hårdare spray.

 

Du kan även använda en platt/locktång (upp till 180 grader varm) eller värmespolar. Viktigt att använda värmeskyddande produkter, vi rekommderar Kis Argan olja

 

Förvaring:

Förvara alltid din peruk i ett rent och skuggigt rum utan att utsätta den för tryck, när den inte används. Exempelvis i en låda där damm och annan smuts inte kan komma in eller på ett perukställ.

 

Tvätt av peruk:

Borsta alltid igenom din peruk innan tvätt. Ta cirka 40-gradigt vatten i handfatet, fukta din peruk, fördela först schampo i dina egna händer och gnid sedan in det lätt utan att trassla till håret. Vrid aldrig peruken under tvätt. Skölj sedan rikligt.

 

Applicera sedan balsam som gör håret extra lätt att reda ut och tillför glans. Häng den med fördel på perukstället, medan balsamet verkar, för att behålla formen. Skölj sedan rikligt. Peruken mår bäst av att sitta på perukstället tills den är helt torr innan du använder den.

 

Använd milda produkter. Produkter vi rekommenderar är Kis Kappers hårvårdserie för äkta hår.

*Om du vill ge håret något extra, rekommenderar vi Argan Olja.

 

Undvik

1. Att kamma din peruk medan den fortfarande är våt

2. Att kamma hårt och dra i peruken

3. Att använda sig av väldigt fettiga eller oljiga produkter

4. Att inte grundligt ta bort lim och tape från peruken

5. Att använda för varmt vatten vid tvättning

6. Att färga eller bleka löshåret. Vi har inga garantier för sådant.

 

Obs! tänk på att håret är mycket mer känsligt för slitage när det är fuktigt än när det är torrt, toupera inte håret då detta sliter oerhört mycket. Ett löshår behöver inte tvättas särskilt ofta då det inte blir naturligt fettigt som ditt egna hår, på så vis ökar du livslängden avsevärt.

 

Lycka till med din peruk!