Vi får ofta frågan skillnaden mellan Sy in, keratin och tape extensions.

Hårförlängning med Tejp löshår: Tejpmetoden ger dig en hårförlängning på ett enkelt och skonsamt sätt. Det är en metod med små genomskinliga färdigtejpade bitar som ser precis ut som din hårbotten. Denna tejp är speciellt anpassad för att sättas fast i kundens hår och är inte alls skadlig. 

  • Fördelar med och nackdelar med Tape Extensions: Tejpdelarna/ tejpfästena blir väldigt platta vilket gör att de knappt syns eller känns. Passar dig med tunt hår. Tejpdelarna/ tejpförlängningen måste sättas om var 5-6:e vecka, vilket kan bli dyrt i längden.

 

Hårförlängning metod Sy in löshår: Att sy in löshår börjar bli en väldigt populär hårförlängningsmetod i och med att allt fler människor, med olika typ av hår, upptäcker metoden. Hårförlängningen görs så att man flätar det egna håret där man vill placera löshåret, och sedan syr på löshår på flätan med hjälp av tråd. Denna metod är den skonsammaste metoden, och passar i stort sett alla olika texturer och typer av hår. 

 

  • Fördelar och nackdelar med sy in löshår:Att sy in löshår är en väldigt skonsam metod då inga kemikalier används på ditt eget hår och eftersom ditt egna hår är flätat så får det vila och utsätts knappt för något slitage. Du kan använda hårfön, plattång, färga och föna löshåret, utan att flätorna och fästet skadas. Hårförlängningen ser också väldigt naturlig och smälter ofta in bra med det egna håret.  Det kan ta tid för håret och löshåret att torka vid tvätt. Det kan även fastna schamporester i flätorna som löshåret sitter fast på, så du bör skölja noga för att undvika dålig lukt. Det kan även klia lite i början. 

 

Hårförlängning med keratinvax slingor, Nail hair extensions: Keratinvax slingor är den mest använda hårförlängningen på den svenska marknaden idag. Keratinvax slingor, även kallat Nailhair Extensions, är förlimmade slingor med keratin på. Keratin slingorna fästets i ditt eget hår med hjälp av en värmetång. 

  • Fördelar och nackdelar med keratinvax slingor / Nail hair: Denna hårförlängningsmetod är väldigt luftig, vilket gör att det är enkelt att göra olika frisyrer. Denna metod kan göras på i stort sett alla hårtyper förutom krulligt afrikanskt hår.  Om förlängningen inte tas hand om väl, kan håret lätt trassla sig och tova ihop sig. Man kan då tappa slingor och detta kan då bli väldigt slitsamt för håret. Detta kan hända oavsett löshårets kvalitet. Man måste vara försiktig med att använda värme för nära fästena, då keratinet kan smälta.

 

LA Weave / Trnnz

 

SAMMANFATTNING: Vad rekommenderar vi till vem?

 

Vilken hårförlängning är bäst? -Vilken hårförlängning som är bäst beror på många faktorer, hur mycket hår man vill ha, hur långt det egna håret är, vilken textur man har på håret och hårfärg.