Hårguide Lace Closure & Silkbase Closure

Hårguide för Lace Closure & Silkbase Closure

En Closure används för att försluta hårförlängningen vid pannan. Fairwithhairs Closures skapar en hårlinje och hårbotten som ser väldigt naturlig ut, då det ser ut som att håret kommer ut direkt från din hårbotten. En Closure är ett bra verktyg för dig som vill dölja en skallig plats på huvudet, har problem med kala fläckar, tunt hårfäste och är ett sätt att skydda och låta håret under closuren vila ett tag. 

En hårförlängning med en Lace Closure ser väldigt naturlig ut eftersom att Lace closuren är handgjord knut för knut, vilket ger illusionen att hårstråna kommer ut direkt från din hårbotten. Allt hår som används i Fairwithhairs Closures är obehandlat löshår som är 100% äkta, så att du kan bleka och färga din Lace closure till den färg du önskar. Löshåret kan plattas, lockas och stylas enligt önskemål och vid tvätt återgår löshåret alltid till sin ursprungliga form, dvs rakt, vågigt, lockigt eller krulligt igen. 

En Silk Base Closure ser också väldigt naturtrogen ut, till och med ännu naturligare än en vanlig Lace Closure eftersom den har dubbla Lace nätdelar som ser ännu naturligare ut i hårbotten. 

Lace closure VS Silkbase Closure


Kvalitet på Lace Closure & Silkbase Closure:

En hårförlängning med Fairwithhairs löshår är en hållbar och naturlig hårförlängning av hög kvalité. Alla våra löshår består av 100% äkta hår som du kan färga, locka, föna håret precis som du gör med ditt naturliga hår. Hos oss kan du hitta löshår i olika kvalitéer, färger och längder så att du lätt ska hitta något som passar just dig. 

Fairwithhairs Closures består av Premium Virgin hair löshår av hög kvalitet som kan hålla upp till 1-2 år, om det tas hand om väl. Virgin Hair löshår är i sitt naturliga tillstånd starkt, mjukt, glänsande och trasselfritt. Det äkta löshåret går att färga, platta, locka och styla enligt önskemål. På grund av detta är Premium Virgin Hair löshår ett av de populäraste löshårs alternativet för de med krav på hög kvalité. 

Var försiktig med bottnen på lace-nätet. Knutarna är handgjorda och känsliga. 


Fördelar med Lace Closure & Silkbase Closure: 

 • En av de mest skonsamma metoderna för håret, då det bortflätade håret under Closuren skyddas, får vila och slits inte 
 • Kan färgas, blekas, klippas och stylas till många olika looks, utan att slita  på det egna håret 


Nackdelar med Lace/Silkbase Closure: 

 • Det kan ta tid för det egna håret och löshåret att torka. 
 • Det kan hända att det fastnar schamporester i flätorna som löshåret sitter fast på. Därför är det viktigt att skölja noga för att undvika dålig lukt. 
 • Det kan klia lite i början. 


Styling av en Lace Closure:

Fairwithhair använder alltid 100% äkta hår i våra Closures. På grund av hårets höga kvalitet så kan håret färgas, blekas, klippas och stylas som så önskas och håret kan tas hand om precis som ditt vanliga hår. Det är dock viktigt att alltid använda ett värmeskydd när du plattar, lockar eller fönar löshåret för att minska slitage och för att hållbarheten ska vara längre. Var dock försiktig med botten på lacenätet när du stylar håret, då knutarna är handgjorda och känsliga. 

Använd alltid låg värme på stylingsverktyg, eftersom detta kommer att bidra till att bevara hårets kvalitet. Hårdelen bör borstas dagligen, men inte för kraftigt, då håret inte växer tillbaka som ditt eget hår. Trassel bör noggrant utredas för hand för att inte skada håret. Använd dig av en hårborste anpassad för löshår. Använd skonsamma styling produkter under tiden du stylar och arbetar med håret. Du kan sedan avsluta med en hårdare spray. Undvik:

 1. Att kamma din lace medan den fortfarande är våt 
 2. Att kamma hårt och dra i lacen
 3. Att använda dig av väldigt feta, torra eller oljiga produkter
 4. Att ta bort lim / tape hastigt och aggressivt
 5. Att använda för varmt vatten vid tvättning
 6. Att färga eller bleka i löshåret för mycket. Vi har inga garantier för sådant.
 7. Att klia och skrapa på hårdelen. 

Obs! tänk på att håret är mycket mer känsligt för slitage när det är fuktigt än när det är torrt. Tupera inte håret då detta sliter oerhört mycket. Ett löshår behöver inte tvättas särskilt ofta då det inte blir naturligt fettigt som ditt egna hår, på så vis ökar du livslängden avsevärt. Vi har ingen garanti på hur länge en hårdel håller. Ta därför väl hand om den. 


Skötselråd Lace Closure:

Ditt löshår behöver god skötsel för att hålla sig lent och fräscht under en längre tid. Använd våra rekommenderade hårvårdsprodukter för löshår för att försäkra dig om bästa möjliga vård och kvalité på ditt hår. Vi kan inte garantera kvalitén på löshår vid användning av andra produkter som kan innehålla ingredienser som inte är kompatibla med hårförlängning. Även ett återfuktande serum och arganolja som håller håret mjukt är rekommenderat, samt en anpassad borste för löshår för att undvika onödiga tovor och slitage ingredienser som inte är kompatibla med hårförlängning. Även ett återfuktande serum och arganolja som håller håret mjukt är rekommenderat, samt en anpassad borste för löshår för att undvika onödiga tovor och slitage på ditt löshår. 

Med rätt omsorg och skötsel kan du ha din lace hårdel länge. Vi säljer enbart 100% äkta remy- löshår, så att du kan tvätta och styla håret precis som om det vore ditt egna hår. Du kan även färga det, men då rekommenderar vi att du gör det på en salong med erfarenhet av löshår. Tänk också på att alla typer av behandling sliter på löshåret så ju mindre du behandlar det desto bättre håller det sig.

Notera att vi inte har någon som helst garanti på hur länge en Lace hårdel håller eftersom den är handknuten strå per strå, och handgjorda hårdelar behöver mycket god skötsel för att inte fälla.

Att sköta en Lace Closure:

Det är viktigt att förstå att lace (spets) är ett känsligt tyg. Ju tunnare Lace desto mindre kommer folk att kunna se att du bär en hårdel.

Tvättning av din Lace Closure:

Borsta alltid försiktigt igenom innan tvätt utan att rista i botten på hårdelen. Använd vatten från kranen som är cirka 40-grader varmt för att fukta håret. Fördela sedan schampo i dina egna händer och gnid sedan in det lätt i håret utan att trassla till det. Vrid aldrig peruken under tvätt. Skölj sedan rikligt. Applicera sedan balsam som gör håret extra lätt att reda ut och tillför glans. Skölj sedan rikligt. Vi Rekommenderar Kis Kappers hårvård för äkta hår vid tvätt.