Skötselråd Löshår & Hårförlängning

Alla drömmer om långt, tjockt och friskt hår och vi hjälper er med detta!

Bra kvalité samt bra utförandet av arbetet är endast en del av drömresultatet som alla önskar sig. Lika viktigt är det att ta hand om håret väl för att ha möjligheten att använda håret många gånger samt för att håret ska ha det bästa möjliga skicket! Kom ihåg att håret är en investering som bidrar till att du tittar i spegeln och älskar hur du ser ut!

 

Här kommer det tips från oss på hur man ska ta hand om håret för att ens löshår ska behålla sitt bästa möjliga kvalité: 

 

Borsta 
Det är extremt viktigt att man tar hand om borstningen väl då man utesluter risken för tovor i håret. För att kunna borsta håret så skonsamt som möjligt, så är det även bra att använda en speciell löshår borste. Den hjälper att reda ut alla eventuella tovor och dessutom är det. viktigt att inte dra i håret, speciellt rötterna för hårt för att inte skada både sitt eget hår och löshåret. 

Tvättning
Att tvätta håret rätt bidrar också till att håret håller sig i bra skick längre. Man ska tvätta håret i ljummet vatten och använda rätt hårvård för sitt eget hårtyp. Eftersom vi bara arbetar med äkta hår och garanterar därför det bästa kvalité, krävs det att man anpassar sin hårvårds rutin utifrån vilket hår man har. De produkterna som vi rekommenderar för löshåret och även för sitt eget hår är KIS produkter. Det finns flera olika varianter av schampoo och inpackningar som man bör använda i håret. Vi beskriver mer detaljerad om vilka produkter passar just ditt hår under frågan "Vilken hårvård passar mitt hår?". 

Torkning 
När du ska torka löshåret ska du först torka det försiktigt med handduken, så att vattnet inte rinner från håret. Efter det kan du antigen låta det självtorka eller om du föredrar att använda en hårfön, så ska du ALLTID lägga värmeskydd i håret innan. Om du är osäker på vilken värmeskydd du ska använda, så rekommenderar vi vår KIS ArganOlja PowerSerum som fungerar inte bara som olja för håret utan även som värmeskydd. 

Sova med löshåret 
En annan viktig sak som inte många tänker på är att man inte ska sova med utsläppt hår när man har löshår. Det som blir bäst för håret är att man gör en lättfläta i håret och sover med den istället för utsläppt hår. Dessutom är det oerhört viktigt att man inte sover med blött hår då risken är stor att tovor kommer att skapas i håret och det vill man undvika. 

Styling 
Löshåret kan man styla precis på samma sätt som ens eget hår. Det enda viktiga att tänka på är att löshåret inte får samma fuktighet som ens eget hår och därför är det mycket viktigt med värmeskydd och olja generellt. Eftersom vår KIS organ olja kan även användas som värmeskydd så går det bra att använda det. Däremot har inte alla oljor det och ifall man använder sig av en annan olja, så är det viktigt att använda en ytterligare produkt som är värmeskydd. 

Olja
Olja får en egen del i tips listan eftersom som sagt så får inte löshåret lika mycket fuktighet som ens eget hår. Vår rekommendation är att använda hårolja i löshåret varje dag i topparna så att håret ska ha möjligheten till att återfukta. 
 
Om du har fler funderingar kring hur du bör ta hand om ditt löshår, så får du gärna mejla oss eller kontakta oss per telefon!